24/7 bereikbaar
Postmortale make-up

Bekijk mijn video over postmortale make-up

Postmortale make-up

Make-up aanbrengen na overlijden. Soms heel passend, soms helemaal niet. Het is geen noodzaak maar wanneer de wens of aanleiding er is, is het zeker mogelijk.

Grofweg zijn er twee situaties waarin postmortale-make-up kan worden toegepast. Denk maar eens aan: 'Ze ging zonder make-up de deur niet uit'!’ Een uitspraak die geen uitzondering is. Besteedde iemand tijdens het dagelijks leven veel aandacht aan uiterlijke verzorging, dan kan het heel mooi zijn om ook na overlijden make-up te laten aanbrengen. Zo zal het laatste beeld dichter liggen bij de herinnering.

Specialisme

Soms is er een situatie waarbij het wenselijk is om oneffenheden of verkleuringen te verhullen. Postmortale make-up als camouflage kan dan het verschil maken. Hoe mooi is het als daardoor de kist tot het laatste dierbare moment nog open kan blijven als dat gewenst is.

Postmortale make-up is een specialisme en dat laat ik dan ook graag over aan de professional. Ik werk graag samen met Annegien Dinkla van Huid & Haar. Zij is betrokken, flexibel, gespecialiseerd en verstaat haar vak goed. Zij kan in veel gevallen het verschil maken als dat gewenst is.