24/7 bereikbaar
Overlijden van kinderen

Overlijden van kinderen

Elk overlijden is een intense ervaring en dat geldt in het bijzonder wanneer een kind overlijdt. Wij kunnen uw verdriet niet wegnemen maar kunnen u wel houvast bieden.

Stap voor stap in uw tempo

Wij begrijpen heel goed dat het onnatuurlijk voelt om na te denken over het afscheid van uw kind.

Wij begeleiden u daarbij op een liefdevolle, open en eerlijke manier zodat u voelt dat u er niet alleen voor staat. In uw tempo nemen we stap voor stap de belangrijkste zaken door om te komen tot een waardevol afscheid. We kijken samen hoe we andere familieleden, zoals broertjes, zusjes en grootouders kunnen betrekken zodat ook zij op hun eigen manier uiting kunnen geven aan hun liefde en verdriet. Samen maken we een mooie afscheidsceremonie die past bij uw gevoel.

Liefdevol

"Wij begeleiden u op een liefdevolle, open en eerlijke manier zodat u voelt dat u er niet alleen voor staat. In uw tempo nemen we stap voor stap de belangrijkste zaken door om te komen tot een waardevol afscheid."

Herinneringen maken

Wanneer een baby overlijdt liggen geboorte, kennismaken en afscheid nemen heel dicht bij elkaar. We nemen daarom niet alleen de tijd voor het afscheid, maar ook voor het verwelkomen en leren kennen van uw baby.

Het samen maken van herinneringen vinden wij ontzettend belangrijk.
Wij helpen u hierbij en laten u zien welke mogelijkheden er zijn.

Watermethode

De watermethode is een manier om een te vroeg geboren kindje op te baren. Op deze manier blijft uw kindje mooi. Afscheid nemen van het kindje en zelfs uw kindje laten zien aan familie en vrienden is hierdoor mogelijk zonder dat het ‘eng’ is. Zonder de watermethode verkleurt de huid en wordt het donker. Het kindje heeft in de buik in het water geleefd. Dat is de beste omgeving voor de kwetsbare huid.

Wilt u de watermethode toepassen voor uw te vroeg geboren kindje? Wij kunnen u hierbij helpen.