24/7 bereikbaar
Overlijden van kinderen

Geen kind is zo aanwezig, als het kind dat wordt gemist."

- Manu Keirse -

Bekijk mijn video over het overlijden van een kind

Het overlijden van een kind

Ieder overlijden is een intense ervaring en dat geldt in het bijzonder voor het verlies van je kind. Het is groot, overweldigend en niet te bevatten. Waar je als ouder zou willen mijmeren over opgroeien en de toekomst moet je nadenken over het afscheid van je kind. Tegenstrijdig en onnatuurlijk.

De gevoelens van gemis en verdriet kan ik niet wegnemen. Wel kan ik je begeleiden op mijn liefdevolle en rustige manier zodat je voelt dat je er niet alleen voor staat. Ik bied je houvast en stap voor stap in jouw tempo neem ik je mee in de stappen die genomen moeten worden. Tijd, rust, ruimte en aandacht vind ik in mijn begeleiding altijd belangrijk maar bij het afscheid van een kind zijn waarden essentieel. Zo kunnen we samen werken aan een waardevolle afscheidsbijeenkomst die eigen is en past bij je kind, jullie gezin en de gevoelens die er zijn.

Het overlijden van een baby

Wanneer een baby overlijdt liggen geboorte, kennismaken en afscheid nemen heel dicht bij elkaar. Als ik je hierbij mag ondersteunen neem ik niet alleen de tijd voor het afscheid, maar ook voor het verwelkomen en leren kennen van je kindje.

Het samen maken van herinneringen vind ik ontzettend belangrijk. Ik kan je daarbij helpen en laten zien welke mogelijkheden er zijn. Mijn eigen specifieke ervaringen op dit gebied neem ik daar onzichtbaar zichtbaar in mee.

Watermethode

De watermethode is een manier om een (te vroeg geboren) baby op te baren in water. Een zachte manier om je kindje te kunnen zien en te koesteren. In het water blijft je kindje langer mooi dan daarbuiten en dat geeft je als ouders en naasten kostbare tijd bij welkom heten en afscheid nemen.

Wil je de watermethode toepassen voor je kindje? De kennis heb ik in huis, ik help je met liefde.