24/7 bereikbaar
Hulp bij het kiezen van een kist

Omhulling: 'Afsluitend omgeven en voor het oog bedekken"

- Dikke van Dale -

Bekijk mijn video over het kiezen van een kist

Kist

Onvermijdelijk komt er een moment na overlijden waarbij er een kist moet worden gekozen. Al hoeft dat niet meer altijd een kist te zijn en spreken we steeds vaker van een 'omhulling'. Er zijn namelijk veel meer mogelijkheden. Zo kun je in plaats van een kist ook kiezen voor een rieten mand of een opbaarplank/takkenbaar waarop de overledene gewikkeld in een afscheidswade (een grote wikkeldoek) ligt.

Ik beweeg mee

Als de omhulling uitgezocht moet worden, zal ik altijd vragen of er speciale wensen of concrete ideeën zijn. Het uitzoeken heeft voor iedereen een andere betekenis. Materialen, kleuren en afbeeldingen kunnen hierin een belangrijke rol spelen. Een omhulling kan daardoor soms zonder woorden veel zeggen over een persoon. Het kostenaspect kan ook een belangrijke factor zijn. Ik beweeg graag met je wensen en ideeën mee.

Ik werk prettig samen met een aantal vaste leveranciers maar ik ben niet aan hen gebonden. Aan de hand van je wensen kan ik je eigenlijk altijd helpen om te zoeken naar een omhulling en een leverancier die bij je past.

Een mooi laatste gebaar

Een andere en bijzondere mogelijkheid is het zelf maken van een kist. Een mooi laatste gebaar; een kist waarvoor de materialen met zorg zijn gekozen en waaraan met liefde is (samen)gewerkt. Er dient wel rekening te worden gehouden met bepaalde richtlijnen wat materialen en afmetingen betreft. Daarmee kan ik jullie altijd op weg helpen.

Voor creatieve ideeën zoals het zelf beschilderen, beschrijven of versieren van de kist is uiteraard ook alle ruimte.