24/7 bereikbaar
Begeleiding van kinderen bij een uitvaart
100%
min
91%

Bekijk mijn video over begeleiding van kinderen bij een uitvaart

Begeleiding van kinderen bij een uitvaart

Als volwassene willen we kinderen het liefst behoeden voor verlies en verdriet. Helaas kunnen we niet voorkomen dat zij vroeg of laat ook te maken krijgen met de dood. Laten we dan vooral zorgen dat we ze goed ondersteunen. Als mens en als uitvaartbegeleider ben ik overtuigd van de grote waarde om kinderen te betrekken bij de uitvaart. Wat mij betreft horen ze er ook in deze situatie helemaal bij.

De aandacht die ze nodig hebben

Afhankelijk van hun leeftijd en karakter gaan kinderen op hun eigen manier met verlies om. Meestal weten ze heel goed wat zij aankunnen en waar hun grenzen liggen. Ze verdienen oprechte aandacht en ruimte om al hun vragen te kunnen stellen en een eerlijk antwoord te krijgen. Daarnaast kunnen zij op verschillende manieren een rol krijgen bij de voorbereidingen of de uitvaart zelf als ze die behoefte hebben. Op die manier zullen ze zich betrokken voelen en kan er in veel gevallen een ontspannen en liefdevolle ervaring zijn.

Ik heb inmiddels veel ervaring met het begeleiden van kinderen van verschillende leeftijden bij een uitvaart en vind het ontzettend belangrijk ze de aandacht te geven die zij nodig hebben