24/7 bereikbaar
Tot het laatst toe in hun midden...

Tot het laatst toe in hun midden.....

Afgelopen zomer sprak ik haar al kort aan de telefoon, de echtgenote van een meneer die ongeneeslijk ziek is maar op dit moment nog zeker niet terminaal. Mevrouw heeft wat praktische vragen. Deze gaan onder andere over het kunnen kiezen voor ons als uitvaartonderneming, maar ook over het maken van andere dan gebruikelijke keuzes voor wat betreft de afscheidslocatie. Ik kan de vragen beantwoorden en we ronden het gesprek af. Mevrouw geeft aan dat ons telefoonnummer in haar telefoon staat maar dat ze hoopt dat ze het nog lang niet nodig heeft.
Dat hoop ik natuurlijk ook.

Ruim een half jaar later heb ik mevrouw weer aan de telefoon. Ze heeft nog een paar vragen en vertelt me tevens dat het erg slecht gaat met haar man. Het zal waarschijnlijk niet lang meer duren voor hij overlijdt.

Twee dagen later schudden we elkaar de hand, haar echtgenoot heeft het leven losgelaten.
Samen met mevrouw en de kinderen regelen we alles rondom de uitvaart van meneer. Er wordt gekozen voor een mooie afscheidslocatie aan de rand van het bos waar meneer vroeger graag rondfietste. Over vervoer op de dag van de uitvaart hoeven we het niet lang te hebben, hoe dat eruit moet zien heeft mevrouw heel helder voor ogen. Door het ziektebeeld van meneer was het voor hem erg belangrijk dat zijn echtgenote steeds dicht bij hem in de buurt was. Ook was meneer altijd graag samen met zijn kinderen en directe familie. Met dit in gedachte wist mevrouw zeker dat zij met haar man en naaste familie in de rouwbus wilde. En zo geschiedde…..

Op de dag van de uitvaart kwam de rouwbus keurig op tijd aan bij de woning van meneer en mevrouw. Meneer kreeg een prominente plek in de bus en de familie zocht een plekje om hem heen. Een tour door de omgeving langs allerlei belangrijke plekken uit het leven van meneer. Het huis waar hij geboren is, waar hij later woonde, en een deel van een route die hij zo graag fietste. Zo kwamen we aan bij de afscheidslocatie.

Na de plechtigheid werd meneer in de bus naar zijn laatste rustplaats gebracht. Zoals hij zelf zo graag wilde: tot het laatst toe te midden van de mensen die hij zo lief had….

Keuzevrijheid ook wat vervoer betreft

Naast het vervoer met de gebruikelijk rouwauto zijn er alternatieven zoals de hier beschreven rouwbus. Daarnaast diverse andere mogelijkheden zoals een loopkoets, rouwfiets, rouwmotor en ook vervoer met eigen auto. Wij denken graag met u mee en adviseren u over mogelijkheden.