24/7 bereikbaar
een hart vol herinneringen

Een hart vol herinneringen

Een nieuw jaargetijde is aangebroken, de herfst is begonnen.
Zon en regen wisselen elkaar af. Tijd voor een dikkere jas, een warme trui, kaarsjes aan en misschien zelfs lekker met een kopje thee onder een dekentje op de bank. Het wordt steeds eerder donker en we trekken meer naar binnen. Niet alleen letterlijk maar ook figuurlijk. Deze donkere maanden zijn ook vaak de maanden van stilstaan en bezinnen.

November is de maand van herdenken.
Herdenken is niet gebonden aan een moment, dat mag en kan natuurlijk op ieder moment dat daar behoefte aan is. Toch kan het fijn zijn een specifiek moment te hebben waarop je een dierbare kunt herdenken. Dat kan zijn wanneer je terugkijkt op het bijna voorbije jaar en wat er in je leven gebeurde. Misschien heb je afscheid moeten nemen van iemand die je heel lief had. Het kan dan fijn zijn om nog eens extra bij dat verlies stil te staan. Of wie weet is jouw verlies heel lang geleden en heb je er nooit over kunnen praten, of misschien was je jong en werd je niet betrokken bij het afscheid.

Zo was ik laatst getuige van het verhaal van twee zussen die op een andere manier dan zij gewend waren afscheid namen van hun broer.  Hij had besloten zijn lichaam ter beschikking van de wetenschap te stellen. Een prachtig en dapper gebaar van hem iets bij te willen dragen aan de wetenschap, maar ook best lastig voor de achterblijvers (een lichaam moet in een dergelijk geval binnen 24 uur naar de medische faculteit gebracht worden). De zussen hadden het gevoel iets gemist te hebben. Het voelde voor hen niet af. Zij hadden behoefte om hun broer extra te herdenken op een speciaal moment.

Voor al deze mensen met ieder hun eigen verhaal, gevoelens en wensen. Een verhaal van lang of kort geleden, een eenmalige behoefte of een jaarlijks moment van bezinning…..

Voor al deze mensen organiseren wij in samenwerking met onze collega’s van Haaksma & de Haan Uitvaart op vrijdagavond 1 november om 19.30 uur de herdenkingsavond
‘Een Hart vol Herinneringen’ in het Koloniekerkje in Wilhelminaoord. Een avond met licht, muziek en woorden….

Voel je welkom!

Een Hart vol Herinneringen

Vrijdag 1 november 19.30 uur
Koloniekerkje Wilhelminaoord